Boekstart

 

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken

Dit was boekstartdag 2023

Boekstart-dag

 

Boekenzoeker-webinar

Wie graag meer te weten komt over het recente boekenaanbod voor kinderen van 0 tot 3 jaar, kan vanaf 16 mei 2023 de boekenzoeker-webinar van Iedereen Leest meevolgen. Vraag een login aan om toegang te krijgen tot alle webinars van Iedereen Leest.

Boekstart

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Ouders met baby’s van 6 maanden krijgen in het consultatiebureau van Kind & Preventie een babypakket met een boekje en een geïllustreerde brochure. Als hun peuter 15 maanden geworden is, ontvangen ze daar een uitnodiging om een peuterpakket af te halen in de bibliotheek. Daarin zitten 2 leuke boekjes voor die leeftijd en een brochure over het belang en plezier van voorlezen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Waarom Boekstart?

Boekstart moedigt ouders aan om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek.

Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, het schept een intieme band tussen ouders en kinderen. Het is 'quality time', een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

We wensen alle jonge ouders veel voorleesplezier.

Lezen begint immers niet op school, maar op schoot.

                                                   

                                                                     De Boekstart-peutertas in de bibliotheek from Iedereen Leest on Vimeo.