Boek
Nederlands

Eifel

Angela Heetvelt (auteur)
ANWB Extra reisgids Eifel - Duitsland

Beleef Eifel met de compleet vernieuwde reisgids ANWB Extra Eifel! Tussen Aken, Mayen en Bitburg ligt een van de dunst bevolkte gebieden van Duitsland. Met een uitgebreid net van wandel- en fietspaden en een grote variatie in het landschap is het een perfecte streek voor een week fietsen of wandelen.

De ANWB Extra reisgids Eifel biedt n
Onderwerp
Eifel ; reisgidsen
Titel
Eifel
Auteur
Angela Heetvelt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Parallelle titel
Eifel en Aken
Editie
Tweede, herziene druk
Uitgever
Den Haag: Uitgeverij ANWB, 2022
128 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018049669 (paperback)

Besprekingen

Deze reisgids in zakformaat laat je kennismaken met de Eifel, een regio die net over de Duitse grens ligt. Eerst krijgen we allerhande praktische zaken, zoals nuttige internetadressen, een korte algemene typering van de streek, een geschiedkundig overzicht, een opsomming van feesten en evenementen, informatie over overnachtingen, eten en drinken en sport, en een paar woordenlijsten. Ongeveer de helft van het boek bestaat uit toeristische beschrijvingen van dorpen en steden in de regio, doorspekt met 22 'weetjes'. De belangrijkste stad is Aken (met stadsplan), Bonn en Trier horen niet meer bij de regio. Bij de bestemmingen vinden we steeds adressen voor logies, eten etc. Het derde deel ('EXTRA-routes') bevat vier fiets- en wandelroutes en één autoroute. Op de achterflap bevindt zich een vastgekleefde, uitneembare kaart op schaal 1:370.000 met aanduiding van een top 12 van bezienswaardigheden.

Een boekje met veel praktische en toeristische informatie over een streek waarover in h…Lees verder
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over onder andere Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie en dergelijke. Dan volgen de plaatsbeschrijvingen en een vijftal Extra-routes, alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is vaak even summier. De meerwaarde zit hem eventueel in de stadsplattegronden en in de goed bruikbare uitvouwbare landkaart achterin. Met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en een plaatsnamenregister.