De jagers

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De jagers
×
De jagers De jagers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Nadat de piraat Zavac Skandia’s kostbaarste schat, de Andomal, gestolen heeft, is er nog maar een zaak belangrijk voor de Reigers: de Andomal terug naar huis brengen. Wat volgt is een wilde achtervolging met hun schip op een kolkende rivier en uiteindelijk een duel op leven en dood.
Titel
De jagers
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hunters
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2013 | Andere uitgaven
407 p.
ISBN
9789025751166 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Zoals verwacht, loopt het 'Broederband'-avontuur, dat begon met De outsiders en verderging in De indringers, goed af. De jacht op piraat Zavac, die de waardevolle Andomal van de Skandiërs heeft gestolen, sluiten de Reigers en Lydia, het meisje dat bij de jongens bleef na de overwinning op de piraten in Limmat, de stad waar diezelfde Zavac was binnengevallen om smaragden te roven, op efficiënte en — het moet gezegd — nietsontziende wijze af tijdens het ultieme duel op het water, waartoe vooral Zavac zich laat verleiden. Het onrecht dat de Reigers was aangedaan was dan ook groot. Dat de lezer al van bij het begin kan vermoeden waar het verhaal naartoe gaat, vormt geen belemmering, want de nieuwsgierigheid naar hoe Hal en zijn vrienden het ervan af zullen brengen, schept voldoende verwachtingen. Welke gevaren staan hen te wachten? Hoe zullen ze ontkomen aan de vele listen en valstrikken die voor hen op de loer liggen? Hoe wordt de hoogmoedige vijand, want zo is hij telkens …Lees verder
In dit derde deel van Flanagans bestsellerserie ‘Broederband’*, vol ruige avonturen in een noordelijk gebied vol middeleeuwse elementen, achtervolgen Hal en zijn vrienden met hun zelfgemaakte boot Heron nog steeds de Magyaarse piraat Zavac. Hij heeft de kostbare schat Andomal gestolen in Skandia, toen Hals broederband even niet oplette. Deze tocht is allerminst zonder gevaren: het kost moeite de ingang van de rivier Dan te vinden en de tocht naar Raguza – waar Zavac heen zou gaan – te vervolgen. De aanwezigheid van het meisje Lydia en de aan de mast vastgeketende Rikard zorgen voor extra verwikkelingen. De havensteden langs de Dan bieden ook grote gevaren. Het wordt een moeizame tocht! Boeiend verhaal, zeker voor wie de vorige delen ook gelezen heeft en dus veel achtergronden kent. Doordat de personages uitgesproken karakters hebben, zal elke lezer zich wel met iemand kunnen identificeren. De teksten van de auctoriale verteller zijn in goede balans met de dialogen. Bevat een tekening …Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties