De terugkeer van de Temujai

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De terugkeer van de Temujai
×
De terugkeer van de Temujai De terugkeer van de Temujai
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Hal en zijn broederband, de bemanning van De Reiger, worden op missie gestuurd om Skandia tegen de Temujai te beschermen. Zullen deze oorlogszuchtige krijgers van de Oostelijke Steppen via de smalle bergpas komen of via de IJsrivier? De broederband komt terecht in gevechten en levensgevaarlijke stroomversnellingen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De terugkeer van de Temujai
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Return of the Temujai
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2020
333 p.
ISBN
9789025772000 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Hal en zijn broederband, de bemanning van het schip De Reiger, moeten met karren en paarden naar het grensfort van Skandia reizen. Het moet versterkt worden zodat het oorlogszuchtige buurvolk de Temujai niet zomaar Skandia kan binnenkomen via de smalle pas. Helaas is dat nog niet genoeg, want het zou zomaar kunnen dat de Temujai via de IJsrivier Skandia proberen binnen te dringen. Hal wordt dus met zijn Reigers op missie gestuurd en raakt verwikkeld in een spannend avontuur. Het verhaal begint rustig maar komt, nadat de Reigers de IJsrivier opgevaren zijn, meteen lekker op stoom. Sluit aan op de eerdere delen, maar kan eventueel zelfstandig gelezen worden. Niet alleen zijn we weer getuigen van de nodige gevechten maar ook maken we kennis met de leider van de Temujai die uiteindelijk een grote rol zal gaan spelen in de goede afloop van het avontuur. Zoals gewoonlijk is de bemanning van De Reiger weer dapper en draait het de hand niet om voor de nodige gevechten of voor het bedwingen va…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties