De vermiste prins

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De vermiste prins
×
De vermiste prins De vermiste prins
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Will en zijn koninklijke leerling Maddie worden op pad gestuurd om de prins van Gallica te redden uit de handen van de opstandige baron Lassigny. Ze besluiten als artiesten door Gallica te reizen en zo toegang te krijgen tot het kasteel waar prins Gilles gegijzeld wordt. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De vermiste prins
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The missing prince
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2021
285, [18] p.
ISBN
9789025772703 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Blijkbaar komt de mooie reeks ‘De Grijze jager’ toch niet ten einde, want in dit vijftiende deel worden leermeester Will en zijn koninklijke leerlinge Maddie op pad gestuurd om de prins van Gallica te redden uit de klauwen van de opstandige baron Lassigny. De twee Grijze Jagers besluiten om als artiesten door Gallica te reizen en willen op die wijze, met een fantastische voorstelling, toegang krijgen tot het kasteel waar prins Gilles zit opgesloten. De missie lijkt te slagen. In de tussentijd wordt de vervelende roversbende Zwarte Gieren nog getrakteerd op een koekje van eigen deeg. Maar op het ‘moment suprême’, als Gilles uit zijn cel wordt bevrijd en Maddie en Will op het punt staan het vijandelijke kasteel te verlaten, worden zij gevangen genomen... waarna meteen deel 16 wordt aangekondigd! Het verhaal wordt in een kalm tempo verteld en komt wat langzaam op gang. De beschrijvingen van de optredens, de gevechtstactieken en gevechtshandelingen zijn wederom prachtig en de populaire au…Lees verder

De Grijze Jager

Will, een grijze jager, wordt bij de koning geroepen. Hij krijgt de opdracht om samen met zijn leerlinge, Maddie, een prins te gaan bevrijden in een ander koninkrijk. Ze maken de reis als muzikanten om geen argwaan te wekken maar toch toegang te krijgen tot het kasteel. Onderweg geven ze een aantal optredens, maar moeten ze ook gevaren trotseren en bandieten verslaan. Eenmaal in het kasteel voel je dat de sfeer omdraait en dat er veel duisternis en kilte hangt. Zullen ze ontdekken waar de prins wordt vast gehouden en zullen ze hem dan kunnen bevrijden. Dit kom je nog niet te weten in boek 15 ...Helaas vind ik het een enorme afknapper wanneer het commerciële luik van boeken er vingerdik op ligt en laat dit nu precies het geval zijn bij John Flanagan. In geen enkel opzicht kan je weten dat je, wanneer je boek 15 koopt, er maar een half verhaal voor in de plaats krijgt. Het verhaal eindigt waar niemand wil dat het eindigt, op het spannendste moment natuurlijk, en he…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties