Boek
Nederlands

Bloed, botten en de rest van je body

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (auteur)
+1
Bloed, botten en de rest van je body
×
Bloed, botten en de rest van je body Bloed, botten en de rest van je body

Bloed, botten en de rest van je body

In de reeks:
Informatie over allerlei zaken die met het menselijk lichaam te maken hebben. Met zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Bloed, botten en de rest van je body
Auteur
Nick Arnold Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman,
178 p. ; ill
Aantekening
Blood, bones and body bits
ISBN
9020605038 9789020605037

Besprekingen

Dit boek gaat over de werking van het menselijk lichaam en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen en strips vol uitleg, tips voor het onderzoeken van de werking van je eigen of andermans lichaam en vragen en antwoorden voor geïnteresseerde lezers. De informatie wordt zeer 'interactief' gegeven: kinderen kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken, proefjes uitvoeren en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, eenvoudige zwart-wittekeningen. Lezen en leren gaan hier spelenderwijs hand in hand. De informatie is heel begrijpelijk voor een groot publiek vanaf 11 jaar dat iets wil weten over bloed, botten, hersenen, zintuigen, spijsvertering, haargroei, ziektes, genen en de geschiedenis van de medische wetenschap. De auteur schrijft al lange tijd over 'g…Lees verder

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links