Boek
Nederlands

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (illustrator)
+1
De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles
×
De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over het ontstaan van de aarde en alles wat daarmee verband houdt. Met vrolijke zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Wetenschappen
Titel
De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The stunning science of everything
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
93 p. : ill.
ISBN
9789020605563 (hardback)

Besprekingen

Heruitgave van een eerdere druk uit 2005, in de serie 'Waanzinnig om te weten', op ruim A4-formaat. De Engelse kinderboekenschrijver neemt de jonge lezer mee op een wonderlijke wetenschappelijke reis langs de ontstaansgeschiedenis van onze aarde en het heelal, van het aller-, allerkleinste naar het onvoorstelbaar grote universum, een reis van de oerknal naar de verre toekomst. Met veel humor worden moeilijke wetenschappelijke en natuurkundige onderwerpen uitgelegd op niveau bovenbouw basisonderwijs/onderbouw voortgezet onderwijs. Aan de orde komen atomen, moleculen, lichtstralen, radioactiviteit, gassen, het ontstaan van leven, insecten, het menselijk lichaam, dieren, de aarde en het heelal. De lay-out is erg druk met klein gedrukte tekst in verschillende lettertypes, rijk geïllustreerd met vele cartoonachtige tekeningen in kleur. Vele tekstblokjes geven extra informatie. Het taalgebruik is populair met veel woordgrapjes. Met inhoudsopgave, maar zonder register. Boek eindigt met tijdl…Lees verder

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links