Boek
Nederlands

Ongelooflijk gave opgravingen

Nick Arnold (auteur), Clive Goddard (illustrator)
+1
Ongelooflijk gave opgravingen
×
Ongelooflijk gave opgravingen Ongelooflijk gave opgravingen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over archeologie. Met vrolijke zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Archeologie
Titel
Ongelooflijk gave opgravingen / Nick Arnold ; geill. door Clive Goddard
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Clive Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The knowledge. Awesome Archaeology
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2003
177, 19 p. : ill.
Aantekening
Omslagtitel : Ongelooflijke gave opgravingen
ISBN
90-206-0520-8

Besprekingen

Op een eenvoudige, luchtige en tegelijkertijd grappige manier wordt heel veel boeiende informatie gegeven over archeologie. Aan de hand van eenvoudige teksten en veel tekeningen, al dan niet in cartoon- of stripvorm, wordt informatie gegeven over opgravingen, bekende en minder bekende archeologen, vondsten e.d. De lay-out van dit goed verzorgde boek is bijzonder gevarieerd en zal mede daarom de doelgroep, jongeren vanaf ca. 11 jaar die geïnteresseerd zijn in archeologie, zeker boeien. Bevat informatie over websites en boeken die aanvullende informatie verschaffen en een trefwoordenregister. Op de voorkaft wordt aan de hand van een cartoon met tekst al duidelijk dat het hier gaat om een luchtige maar daarom zeker niet minder interessante uitgave.

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links