Boek
Nederlands

De zon, aarde en maan

Pierre Winters (auteur), Margot Senden (illustrator)
+1
De zon, aarde en maan
×
De zon, aarde en maan De zon, aarde en maan
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Waarom is het 's nachts donker en overdag licht? Is het koud of warm op de maan? Prentenboek met informatie over de aarde, zon en maan met knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Zon, Aarde, Maan
Titel
De zon, aarde en maan
Auteur
Pierre Winters
Illustrator
Margot Senden
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789044819823 (hardback)

Besprekingen

Dit informatieve prentenboek zoomt in op de zon, aarde en maan. Middels tekstblokjes, ‘wist-je-datjes’, een beeldverhaal, een miniquiz, een uitklappagina, versjes, raadseltjes en een knutselidee leren we bijna alles over hun verschijnselen en alles wat ermee te maken heeft (dag, nacht, seizoenen, enz.) De uitgave met vriendelijke kleurenillustraties ziet er aantrekkelijk en prachtig verzorgd uit. De prenten aan de binnenzijde zijn op dezelfde vriendelijke en kleurrijke manier neergezet en begeleiden de tekst goed. Deze uitgave maakt deel uit van de serie ‘Willewete’* in de categorie ‘De wereld’. Dit leerzame kijk- en leesboek sluit perfect aan bij het niveau van de doelgroep en zal veel jonge kinderen nieuwsgierig maken. De variabele inhoud (qua vorm en inhoud!) draagt eraan bij dat kinderen van begin tot eind geboeid zullen zijn. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

De zon, aarde en maan

Deze reeks informatieve boeken richt zich op zeer jonge kinderen vanaf vier jaar. In dit deel gaat het over de aarde en de ruimte daar omheen. De informatieve tekst wordt overvloedig verduidelijkt met illustraties. De moeilijkheidsgraad van de tekst is ongelijk. Soms is hij te simpel, bv. Boven en onder op de aarde is het erg koud. Dit zijn de polen. Waarom niet naast 'boven' de term 'noorden' gebruiken en voor 'onder' 'zuiden'? Te meer omdat op dezelfde bladzijde en verder in het boek gesproken wordt over: continenten, Eurazië, meteorieten, atmosfeer ... Maar het boek geeft wel boeiende informatie. Vaak staat er onderaan een bladzijde in een ovaal een rubriek 'Wist je dat' met interessante weetjes. Het boek eindigt speels met een liedje en een versje, knutseltips en een heuse miniquiz. Er zijn nog drie andere reeksen over: de natuur, veel te doen en geschiedenis. Deze boeken vullen een leemte en zijn zeer bruikbaar vanaf de tweede kleuterklas tot en met de eerste graad basisschool.Lees verder

Suggesties