Het oog van de wereld

Robert Jordan (auteur), Jo Thomas (vertaler), Johan-Martijn Flaton (vertaler)
Drie jongens uit een afgelegen dorp worden het middelpunt van een grootscheepse strijd tussen goede en kwade machten die al tientallen eeuwen gaande is.
Titel
Het oog van de wereld
Auteur
Robert Jordan
Vertaler
Jo Thomas Johan-Martijn Flaton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The eye of the world
Editie
[Gewijzigde editie]
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021
806 p.
Aantekening
Met compleet nieuwe proloog Raven
ISBN
9789024595495 (paperback) 9789024597437 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Op het einde van de Eeuw der Legenden leverde Lews, "de Draak", de Wereld over aan Ba'alzamon, rechterhand van Shai'tan, "de Duistere", maar werd verslagen. Een mystiek Patroon dat het Lot weeft, vormt vierduizend jaar later het Weefsel der Eeuwen, om de herrijzenis van de Duistere te voorkomen. Centraal staan drie jongens en twee meisjes uit een dorp, die in zich die ontluikende krachten bezitten die het Patroon nodig heeft. Tegen wil en dank worden de jongeren gedreven naar een mystieke bron, het Oog van de Wereld, waarbij ze veel fantastische, bovennatuurlijke en vaak griezelige avonturen beleven. Zij ontwikkelen hun mystieke talenten, maar weten zelf niet of zij opgeëist worden door goede of boze krachten. Goed overwint, maar niet definitief. Boek 1 van "Het rad des tijds", een serie die inmiddels tot acht delen is uitgegroeid. Erg gedetailleerde tekening van een geloofwaardige fantasy-wereld (inclusief zeer bruikbare appendix); degelijk getekende personage-ontwikkeling; vlotte ac…Lees verder

Over Robert Jordan

CC BY 3.0 - Foto van/door Jeanne Collins

Robert Jordan, pseudoniem van James Oliver (Jim) Rigney, (Charleston (South Carolina), 17 oktober 1948 - aldaar, 16 september 2007) was een Amerikaans schrijver van epische of high fantasy.

Rigney heeft eerder geschreven onder de pseudoniemen Chang Lung, Reagan O'Neal en Jackson O'Reilly, maar is het bekendst geworden als schrijver van de Het Rad des Tijds polylogie. Het eerste deel, Het Oog van de Wereld, verscheen in 1990.

Op 23 maart 2006 maakte hij bekend dat hij leed aan amyloidosis met cardiomyopatie (een ziekte van de hartspier). Met behandelingen is de gemiddelde levensverwachting met deze ziekte vier jaar, maar Jordan streefde ernaar om "er nog dertig te leven". Op 16 september 2007 verloor Jordan, 58 jaar oud, de strijd tegen zijn ziekte. Drie dagen later, op 19 september, werd hij gecremeerd. Zijn as ligt begraven in de perceel in de Episcopalkerk buiten Charleston. Zijn leven was het onderwerp van de documentaire The Wit of t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties