National Geographic Reisgids Rome is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en bijzondere plekjes van de stad.


Bezoek met deze National Geographic Reisgids Rome de oude omgeving

Onderwerp
Rome ; reisgidsen
Titel
Rome
Auteur
Sari Gilbert Michael Brouse
Fotograaf
Tino Soriano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The National Geographic traveler Rome
Editie
Veertiende, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022 | Andere uitgaves
271 p. : ill.
ISBN
9789043925990 (paperback)

Besprekingen

Deze gids, van de hand van twee Amerikaanse auteurs die al jaren lang woonachtig en werkzaam zijn in Rome, bestaat uit drie grote delen. In deel één wordt een overzicht van het dagelijkse leven in het Rome van vandaag gevolgd door een beknopt, maar degelijk stuk over het oude Rome. In de elf hoofdstukken van deel twee worden de verschillende wijken besproken binnen de stadsmuren. Elk hoofdstuk bevat een aparte inhoudstafel, gevolgd door een overzichts- en plattegrondskaart met aanduiding van de besproken monumenten en gebouwen. De teksten bij dit alles zijn diepgaand en bieden grondige achtergrondinformatie. Ook aan de praktische kant wordt gedacht: via symbolen in de marge kan men in een oogopslag alle nodige inlichtingen terugvinden aangaande openingstijden, dichtstbijzijnde metro- of busstations, prijzen, telefoonnummers. Op afzonderlijke kaarten zijn wandelingen uitgestippeld, waarbij begin- en eindpunt, duur en lengte en bezienswaardigheden op de route of in de nabijheid aangegev…Lees verder
Na een inleiding over de geschiedenis en cultuur van Rome worden in deze gids de bezienswaardigheden in en rondom de stad besproken. Ieder hoofdstuk begint met een kaartje en de beschrijving van een bepaalde wijk. Daarna worden de bezienswaardigheden behandeld en volgt een apart kaartje met een aanbevolen wandelroute. De beschreven onderwerpen zijn goed gekozen. Het boek eindigt met 30 pagina's reisinformatie. De gids is rijk geïllustreerd met goed geselecteerde foto's in kleur en met name de (vaak opengewerkte) reconstructietekeningen zijn heel verhelderend. Kortom, een van de betere gidsen over deze stad.