Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dat met Leo

Stefan Boonen (auteur), Melvin (illustrator)
+1
Dat met Leo
×
Dat met Leo Dat met Leo
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op een dag is Leo er niet. Niemand herkent hem. En niemand lijkt hem te missen. Leo moet op zoek naar zichzelf. Komt dat rare gevoel in zijn borst doordat hij zijn papa mist? Gelukkig wil Max Halters, ex-stuntman, hem helpen. Verhaal met veel kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Dat met Leo
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Melvin
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
103 p. : ill.
ISBN
9789462915091 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Leo staat op en dan is het al gebeurd: hij is er niet. Mama heeft geen briefje of boterhammen voor hem achtergelaten. En op school herkent niemand hem. Wat is er aan de hand? Leo gaat naar het park en daar woont Max Halters, voormalig stuntman. Hij gelooft dat Leo wel ergens moet zijn. Samen gaan ze op zoek. Misschien komt het omdat Leo zich verloren voelt sinds zijn vader er niet meer is. Vlak voor papa doodging, had Leo een gewonde merel gevonden. Soms voelt het nu alsof deze zwarte vogel in zijn buik zit en voor vervelende gevoelens zorgt. Gelukkig weet Max wel een plaats waar alles gevonden wordt, en waar Leo zichzelf zeker terug kan vinden. Een magisch filosofisch (voorlees)verhaal met prachtige zinnen en beelden: een taart die naar soms smaakt, verdwijnen als het verkruimelen van een oude boterham, en een hart dat een man gestolen had. De sfeer van deze magische dag wordt prachtig neergezet met de illustraties van Melvin. Van hetzelfde duo verscheen onder meer ‘Max Halters: stun…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was …Lees verder op Wikipedia