Boek
Nederlands

Die rare Romeinen

Terry Deary (auteur)
+1
Die rare Romeinen
×
Die rare Romeinen Die rare Romeinen

Die rare Romeinen

In de reeks:
Informatie over allerlei zaken uit de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Met zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Die rare Romeinen
Auteur
Terry Deary
Taal
Nederlands
Uitgever
Kluitman Alkmaar, jaar van uitgave onbekend
159 p. : ill.
ISBN
9020605062 9789020605068

Besprekingen

Mengelmoes van feiten en wetenswaardigheden uit de historie van het (West-)Romeinse Rijk (753 v.Chr. tot 476 na Chr.), gerubriceerd in (jaartallen)-overzichten, ongenummerde hoofdstukken en paragrafen, meerkeuze- en waar/of niet-vragen, enkele verhalen, verslaggevingen en recepten. Verteld wordt over o.a. het Romeinse leger, keizers, goden, jeugd, spelletjes, eet- en kledinggewoonten, geneeswijzen, religie en bijgeloof. Ook de confrontaties met Bataven en Kelten worden beschreven. De informatie-overdracht is overheersend in de trant van gewild populair en zoals de doorsnee hedendaagse jeugd spreekt. De (veelal) kleine cartoons versterken de gehanteerde stijl. Kwistig wordt gestrooid met alliteraties, die meermalen geforceerd overkomen en soms tegenstaan. De zinnigheid van de 'raden maar'-vragen, die relatief veel ruimte vragen, werd eerder bepaald door het humor effect dan door relevantie. Bij doorgaande lezing werken ze vertragend. De antwoorden worden nadat de serie vragen gesteld i…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia