Schatten van Vlieg

Neem van 1 juli t.e.m. 31 augustus deel aan de gratis familiezoektocht “Schatten van vlieg”.

Zie jij wat ik zie? Kan je alleen kijken met je ogen of lukt dat ook met je vingers? Waarom zie je soms wat recht is krom (of andersom). Kan je zat worden wanneer je naar iets kijkt? Zie jij wat er verstopt zit?

Vlieg is dit jaar neergestreken in Heusden-Zolder… dus … zet je speurbril op en doe mee aan deze zoektocht op 3 verschillende locaties!
Voer de opdrachten uit en krijg op elke locatie een deel van de schat van Vlieg en een leuke button.
Elk deel van de schat bevat ook een code. Voer deze code in op www.schattenvanvlieg.be en maak zo kans op een familieweekend in Oostende.

Je kan op een locatie en tijdstip naar keuze starten. Daar ontvang je je schatkaart. Deze schatkaart neem je mee als je naar je volgende locatie/zoektocht gaat. Wanneer je alle drie de locaties hebt aangedaan, ontvang je nog een extra beloning.

Schatten van Vlieg

Zoektocht locatie bibliotheek, Sint-Willibrordusplein 8

Ga op ontdekking in de bib en tussen onze boeken en gluur door het sleutelgat van onze kijkdoos. Gebruik je scherpe ogen om een verborgen boodschap te ontcijferen en om sporen naar de schat te vinden.
Al deze spannende opdrachten brengen je tot bij de schat. Ben jij een goede speurneus en kan je de schat vinden? Ontdek het deze zomervakantie in de bib en verdien een leuke beloning!

Openingsuren bib
Ma – do van 10-12 en 16-19
Vrij 10-12
Zat 9-12

Zoektocht locatie ZLDR Luchtfabriek, Marktplein 5

Neem een duik in de ondergrond en ontdek de oude steenkoolmijn in ZLDR Luchtfabriek. Wandel tussen de vernufte technieken die zorgden voor verse lucht in de ondergrond of probeer hier een daar een stukje van de machinerie uit. Laat je verrassen door de lichtkunst van Jaap van Elsen én ga op zoek naar de Schatten van Vlieg! Een spannende zoektocht naar de verdwenen vogels van de mijnwerkers. Wie zoekt, die vindt en kan met een fijne beloning naar huis.

Openingsuren ZLDR Luchtfabriek
Dagelijks van 9 -17

Zoektocht Bovy, startpunt kantoor toerisme, Vrunstraat 6

Ga op stap met Martin de Ijsvogel en ontdek de planten en dieren van Domein Bovy. Een leuke en leerzame zoektocht naar de Schatten van Vlieg in het bos en langs het water. Kraak de code en wie weet kom jij als winnaar uit de bus!

Openingsuren kantoor toerisme
Dagelijks van 9-12 en 13-14