Woensdag Bibdag

Zin in een vertelmomenten met (knutsel)activiteit?

Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, ... verhalen.

AAP in Bib & MUZE.png

AAP in de bib - Woensdag Bibdag

Tijdens het schooljaar, komt AAP op woensdagnamiddag steeds naar de bibliotheek. Hier geniet hij mee van leuke verhalen, films en knutselmomenten! Wil je ook komen luisteren? Heb je handige vingers? Of kijk je liever een film?

 

De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of aan de balie.

WB - Moppereend.jpg
Woensdag 11 maart
Carla vertelt 'Moppereend' van Joyce Dunbar

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schildpad, geit of konijn haar opkikkeren? Van dit uitbundige, speelse boerderijverhaal word je vanzelf vrolijk!

WB - Monky.jpg
Woensdag 18 maart
Kijk jij mee naar 'Monky'?

Op een dag vindt Frank een klein aapje in zijn achtertuin. Monky is haar naam en haar komst is het begin van een grappig en spectaculair avontuur voor Frank en de rest van zijn familie. Maar zij komen er al snel achter dat Monky geen gewoon aapje is en het kan geen toeval zijn dat zij in hun achtertuin rondslingerde...

WB - Een ster van ver.jpg
Woensdag 25 maart
Lies vertelt en knutselt 'Een ster van ver' van Sam Hay en Sarah Massini

In ‘Een ster van ver’ maken we kennis met een kleine schatzoeker en zijn grote zus. Het kleine broertje verzamelt dag in dag uit gevonden schatten (veertjes, steentjes,…) tot hij op een dag iets heel bijzonders vindt: een echte ster!

WB - De beer, de piano, de hond en de viool.jpg
Muzikaal afsluitfeestje op 1 april
Inge vertelt 'De beer, de piano, de hond en de viool' van David Litchfield

We knutselen een muziekinstrumentje en maken er nadien een luid feestje van met muziek en hapjes!

De oude man Hector en hondje Bruno zijn beste vrienden. Hector speelt viool en Bruno is altijd bij hem. Maar op een dag stopt Hector met vioolspelen. De kleine hond begint viool te spelen en heeft zeer veel succes. De interesse van de wereldberoemde Beer in zijn vioolspel maakt de hond dolgelukkig. Maar wat vindt Hector van deze nieuwe vriendschap?