Woensdag Bibdag

Zin in een vertelmomenten met (knutsel)activiteit?

Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, ... verhalen.

AAP in Bib & MUZE.png

AAP in de bib - Woensdag Bibdag

Tijdens het schooljaar, komt AAP op woensdagnamiddag steeds naar de bibliotheek. Hier geniet hij mee van leuke verhalen, films en knutselmomenten! Wil je ook komen luisteren? Heb je handige vingers? Of kijk je liever een film?

 

De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of aan de balie.

WB - Sammie en de wollen wonderenwedstrijd.jpg
Woensdag 4 december
Carla vertelt en knutselt: 'Sammie en de wollen wonderenwedstrijd' van Emily MacKenzie

Sammie is een heel bijzondere kat, want Sammie is dol op breien! Hij breit bloemetjes aan het ontbijt en maakt mooie mutsjes in het bad. Sammie breit zelfs in de bus! Als Sammie een oproep ziet voor een wollen wonderenwedstrijd, doet hij natuurlijk mee. Maar dan is zijn wol op…

WB - Ik ben een tijger.jpg
Woensdag 11 december
Karen vertelt en knutselt: 'Ik ben een tijger' van Karl Newson

Muis weet zeker dat hij een tijger is, wat de andere dieren ook zeggen. Zelfs als een echte tijger verschijnt, houdt de muis vol. En hij weet trouwens ook wat de andere dieren zijn. Maar dan kijkt muis in het spiegelende water.

WB - Cats - Op zoek naar Kattopia.jpg
Woensdag 18 december
Kijk jij mee naar 'Cats: op zoek naar Kattopia'?

Midden in een grote wereldstad woont de kattenvader Banjer met zijn zoon Raf. Raf is een avontuurlijk, ondernemend katje dat vol energie zit. Terwijl Banjer zijn dag luierend doorkomt, wil Raf de hele wereld zien en kan hij geen genoeg krijgen van avontuur.

Woensdag 8 januari 2020
Annie vertelt 'Ik zou wel een kindje lusten' van Sylviane Donnio

De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging...

Woensdag 15 januari 2020
Kijk jij mee naar 'Louis en de aliens'?

Louis wordt op school gepest en ook thuis voelt hij zich eenzaam. Op een dag stort een ruimteschip met drie kleine aliens neer dichtbij zijn huis. Samen met zijn nieuwe vrienden beleeft Louis een dol avontuur en moeten ze op tijd het ruimteschip zien te bereiken om aan de aardse gevaren en problemen te ontsnappen …

Woensdag 22 januari 2020
Karen vertelt en knutselt 'Papieren vliegtuigjes' van Jim Helmore

Mia en Ben maken papieren vliegtuigjes. Ze hopen dat ze ooit een vliegtuig maken dat helemaal over het meer kan vliegen. Maar dan gaat Ben verhuizen... kunnen ze vriendjes blijven en hun droom waarmaken? Een ontroerend verhaal over verhuizen, vriendschap en vliegen.

Woensdag 29 januari 2020
Carla vertelt en knutselt 'Op een verre planeet' van Julia Donaldson

Ergens op een verre planeet, heel ver hiervandaan, wonen de Rooien en de Blauwen. Ze spelen nooit samen want de Blauwen vinden die Rooien maar raar. En volgens de Rooien zijn de Blauwen niet normaal. Maar dan worden een Rooie en een Blauwe verliefd op elkaar. Wat nu?