Woensdag Bibdag

Zin in een vertelmomenten met (knutsel)activiteit?

Kom mee genieten van leuke, droevige, spannende, ... verhalen.

AAP in Bib & MUZE.png

AAP in de bib - Woensdag Bibdag

Tijdens het schooljaar, komt AAP op woensdagnamiddag steeds naar de bibliotheek. Hier geniet hij mee van leuke verhalen, films en knutselmomenten! Wil je ook komen luisteren? Heb je handige vingers? Of kijk je liever een film?

 

De toegang is gratis. Schrijf je in met vermelding van jouw telefoonnr. ten laatste de woensdag voorafgaand aan de activiteit via 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of aan de balie.

Woensdag 8 januari 2020
Annie vertelt 'Ik zou wel een kindje lusten' van Sylviane Donnio

De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging...

Woensdag 15 januari 2020
Kijk jij mee naar 'Louis en de aliens'?

Louis wordt op school gepest en ook thuis voelt hij zich eenzaam. Op een dag stort een ruimteschip met drie kleine aliens neer dichtbij zijn huis. Samen met zijn nieuwe vrienden beleeft Louis een dol avontuur en moeten ze op tijd het ruimteschip zien te bereiken om aan de aardse gevaren en problemen te ontsnappen …

Woensdag 22 januari 2020
Karen vertelt en knutselt 'Papieren vliegtuigjes' van Jim Helmore

Mia en Ben maken papieren vliegtuigjes. Ze hopen dat ze ooit een vliegtuig maken dat helemaal over het meer kan vliegen. Maar dan gaat Ben verhuizen... kunnen ze vriendjes blijven en hun droom waarmaken? Een ontroerend verhaal over verhuizen, vriendschap en vliegen.

Woensdag 29 januari 2020
Carla vertelt en knutselt 'Op een verre planeet' van Julia Donaldson

Ergens op een verre planeet, heel ver hiervandaan, wonen de Rooien en de Blauwen. Ze spelen nooit samen want de Blauwen vinden die Rooien maar raar. En volgens de Rooien zijn de Blauwen niet normaal. Maar dan worden een Rooie en een Blauwe verliefd op elkaar. Wat nu?

WB - De kleine Indiaan.jpg
Woensdag 5 februari
'De kleine Indiaan' van Irene Goede wordt in het Turks en Nederlands verteld!

Kaspar vindt op een dag op zijn geheime plek in het bos een heel klein indiaantje. Samen maken ze van elke dag een bijzondere dag.

WB - De allerbeste beer.jpg
Woensdag 12 februari
Lies vertelt 'De allerbeste beer' van Greg Gormley en David Barrow

Beer kan in de bibliotheek niet vinden wat voor soort beer hij is. Hij gaat op zoek naar andere beren. Maar de grizzlybeer, ijsbeer, brilbeer en honingbeer zijn toch allemaal heel anders. Als Beer verdrietig terugkomt, doet het meisje Nina een geweldige ontdekking.

WB - Geheim agent Marnie.jpg
Woensdag 19 februari
Kijk jij mee naar 'Geheim agent Marnie'?

De verwende huiskat Marnie Zonlicht woont samen met haar baasje Rosalie in Sufstad. Ze is nog nooit buiten geweest en kent de ‘echte wereld’ alleen door de ogen van haar favoriete misdaadprogramma ‘Agent Ohura’. Op een dag staat de broer van Rosalie (ome Paul) op de stoep… en hij laat Marnie geloven dat hij geheim agent is.

Slinkachu.jpg
Woensdag 26 februari
Krokusvakantie - geen Woensdag Bibdag

Op woensdag 26 februari is er geen Woensdag Bibdag. Wel kun je deze krokusvakantie deelnemen aan de workshop Slinkachu - Mini-Fotorafie. Meer info en inschrijven via AAP in de vakantie.